Bra strumpor till dig som tränar

Vill du vinna på knockout när du går match i ringen, tipsar vi dig om att börja i andra änden, nämligen fötterna. Det kanske låter som ett skämt, men hur våra fötter mår påverkar hela vår kropp. Det vet vi som boxare redan bättre än de flesta, att balansen sitter i fötterna. Skillnaden mellan att vinna och förlora kan hänga på hur effektivt du kan parera slag genom att vara snabb och smidig. Har du ett par riktigt bra strumpor kan det göra stor skillnad.

Strumpor som andas

Det sista du vill är att dina fötter ska bli alldeles för varma och svettiga. Därför bör du satsa på ett par i ett tunt och ventilerat material. Vi rekommenderar dig att shoppa på nätet efter strumpor i naturmaterial, som bomull och bambu. Du kan hitta särskilda träningsstrumpor med en viss nivå av kompression. Det hindrar att dina muskler svullnar upp vid ansträngning. De hjälper till med blodcirkulationen och håller dina anklar och vader på plats.

Främst är träningsstrumpor designade för att ha ett bra grepp, så att foten sitter skönt på plats i dina skor. Samtidigt kan strumporna hålla dina fötter svala och sköna under hela matchen.

Bookmark the permalink.