Cykling – förbättra din kondition

Det är viktigt att röra på sig varje dag och just vardagsmotionen är den allra bästa motionen. En enkel sak du kan göra är för att komma igång att cykla till jobbet. Att cykla till jobbet ger dig nämligen naturlig träning varje dag. Du slipper köpa dyra träningskort och stressa iväg till gymmet på kvällarna.

Du kan dessutom cykla i din takt och öka farten allteftersom. Utöver bättre kondition och förbättrad hälsa ger cykling dig även frisk luft på köpet. Så ställ bilen, lägg undan busskortet och börja cykla till jobbet. Både din kropp och din hjärna kommer att må bättre.

En bra cykel ger dig de rätta förutsättningarna

Ska du cykla varje dag är det viktigt att du skaffar dig en skön cykel. Se också till att köpa en cykel som passar dig. Är du en vanlig cykelpendlare kanske inte du ska ge dig på en racercykel utan istället satsa på en rejäl cykel ed med en skön sadel som är behaglig att cykla på – välj någon passande här. Har du väldigt långt till jobbet kanske till exempel en elcykel kan var ett bra alternativ. Den ger dig lite extra skjuts så du orkar hela vägen.

Bookmark the permalink.