De största MMA-galorna

karate

MMA, eller Mixed Martial Arts, som är dess fullständiga namn är en kampsport som under de senaste tio åren slagit igenom på bred front, framför allt här i Sverige. Runt om i landet arrangeras årligen ett antal olika MMA-galor, varav en del även lockar delar av världseliten.

En av de absolut största MMA-galorna som äger rum på svensk mark är Superior Challenge, vilken även tillhör en av Europas främsta event inom MMA. Superior Challenge gick av stapeln för första gången i april 2008 på Fryshuset i Stockholm och har sedan dess arrangerats vid ytterligare sju tillfällen.

De fem första Superior Challenge gick på Fryshuset, därefter flyttade man på grund av det ökade intresset till Hovet, också det i Stockholm. Förra året ägde Superior Challenge rum på Malmö Arena och i år står Göteborg och Scandinavium som värd för galan som går av stapeln den 23 november.

En annan stor MMA-gala som äger rum i Sverige är den så kallade IRFA 5, som går av stapeln den 19 oktober i Solnahallen strax utanför Stockholm. Här tävlar både svenska och utländska fighters i sammanlagt sex matcher i olika klasser från 65 kg upp till 93 kg.

Bookmark the permalink.