Förbättra din boxningsträning

För att bli en duktig boxare så krävs det på samma sätt som i andra idrotter att man jobbar med att förbättra flera faktorer. Likväl som en fotbollsspelare inte bara kan vara en duktig huvudspelare så kan en boxare inte bara vara duktig på att slå högerkrokar. Ringfighter ger dig här en rond i hur du kan förbättra din träning.

Rätt utrustning

Traditionellt inom boxning och inom kampsport så består träningen mycket av rätt så ”lågteknologiska” träningsredskap. Det finns en tradition att träna lite ”som man alltid gjort”. Det handlar helt enkelt om klassisk hårdträning. Hopprep, situps, boxningssäck och så vidare. Detta kan sägas bekräfta att den gamla hederliga träningen fungerar minst lika bra om inte bättre än de moderna mirakelformler av träning.

Hursomhelst så är det ändå viktigt att du har en del redskap som är av god kvalitet då dessa kommer att nötas ordentligt. Se således till att införskaffa ordentliga grejor. Ringfighter kan rekommendera att köpa era grejor från Gymkompaniet. Där hittar du alltifrån handskar, säckar och mitsar, till redskap för att stärka nacken. Sidan med kampsportsutrustning hittar du här.

Viktigt med variation

Som vi nämnde i inledningen så är det viktigt att träna olika delar för din utvecklings skull. Här går vi igenom några av de punkter vi tycker är allra viktigast.

  • Kondition – Konditionen är lika mycket A och O som något annat inom boxningen. Möter du en duktig motståndare så spelar det sällan någon roll hur hårt du slår om du inte orkar upprätthålla slagfrekvensen tillräcklig länge – om du inte lyckas vinna varje gång på tidig knock out, vill säga.
  • Tekniken – Att träna in tekniken är av yttersta vikt. Både försvars- och anfallsteknik. Att veta hur du ska försvara dig och undvika slag är viktigt och att när du anfaller så måste du kunna dyrka upp och lura motståndaren till att blotta slagytorna.
  • Smidighet – För att kunna nyttja de ovanstående så krävs att du tränar upp din smidighet så att du kan röra dig snabbt och smidigt.

Förutom dessa tre så är det givetvis viktigt med god styrka i kroppen för att kunna ta emot och ge hårda slag. Mer specifikt och utförligt om boxningsträning kan du läsa här på boxningssäck.se.

Bookmark the permalink.