Titelmatch i UFC

Turerna går snart inte att räkna på en hand, de som handlar om titelmatchen i lätt tungvikt. Skador, rivna sponsorkontrakt och dödshot är bara några av dem.

Innan vi tar oss igenom dessa turer så kan vi berätta att det gäller titelmatchen i lätt tungvikt i UFC. En match som ska gås mellan titelförsvararen Jon Jones och utmanaren Daniel Cormier, en match där Jones är favorit sett till oddsen och förmodligen också sett till att han försvarat sin titel hela sex gånger och i princip aldrig förlorat en match.

Tur 1: The Mauler blir skadad

Den första händelsen i denna historia är att svensken Alexander Gustavsson, även känd som ”The Mauler” var tilltänkt att möta Jones i matchen om titeln. Det var en länge efterlängtad titelfight efter det att Gustavsson av många ansågs ha blivit bortdömd i det förra mötet, trots att han tydligt var den starkare av de två. Nu blir det ingen match då Mauler blev skadad i knät. Stor besvikelse naturligtvis.

Tur 2: Jones blir skadad

Det vill sig inte bättre än att även Jones blir skadad och måste skjuta upp matchen, till vilken han fått en ny motståndare, Daniel Cormier. Med tanke på att matchen nu blev tvungen att skjutas upp igen så ansåg The Mauler att matchen därmed borde vara hans igen. UFC nekade dock honom detta och matchen kommer skadan till trots att stå mellan Jones och Cormier i början av januari.

Tur 3: Jones blir av med sponsorkontraktet

Att matchen blir av är det för närvarande inte några tvivel om, däremot så lär Jones ha fått sin uppladdning något störd av faktumet att han lyckats bli av med sitt sponsorkontrakt. Det var under ett medieevent i Las Vegas då Jones och Cormier under ett sedvanligt trashtalk inte kunde hålla nävarna i styr och trashtalket blev till ett fullskaligt slagsmål. Efter detta så bröt alltså Nike sitt sponsorkontrakt med Jones, som nu går miste om miljoner varje år.

Tur 4?

Någon tur 4 finns inte ännu, men med tanke på att det är över två månader kvar tills matchen så kan det nog komma att hända något som gör att detta tar ytterligare en vändning. Låt oss se.

Bookmark the permalink.