Träning – Motionsboxning eller klassisk boxning

sportboxning

Att träna boxning är hyfsat hård träning, man kan härma träningsprinciper utan att behöva särskilt mycket träningsprodukter. Oftast skiljs det på motionsboxning och klassisk boxning och motionsboxning passar de flesta.

Det ger en bra grundträning och ger en mycket bra effekt på hela kroppen. Det är också lättare än klassisk boxning, risken är att du får blodad tand och fortsätter med klassisk boxning. Inom klassisk boxning så får man lära sig mer om slagteknik och fotarbete. Motionsboxning är nästan enbart för att du ska höja din grundmotion, men innehåller även övningar i grundläggande boxningsteknik. Testa att sparra mot en annan boxare så inser du hur det är. Vill du komma i form så är boxning ett effektivt sätt att träna, många gym har upptäckt fördelarna med boxning och erbjuder det på deras schematräningar. Fast du kan lika gärna träna detta hemma! Följ denna länk och du behöver införskaffa träningsprylar! Ett billigt knep dock för träning är när du väl lär dig några grundtekniker så kan du börja skuggboxa. Skuggboxning är utmärkt för att träna på egen hand.

Precis som med annan explosiv träning krävs det att man värmer upp bra innan man sätter igång. Att löpa en eller ett par kilometer för att sedan avsluta med en kortare slutspurt brukar vara ett bra alternativ för de flesta. Tänk också på att stretcha innan du sätter igång med boxningsövningarna så att du inte sträcker något. Efter det är det bara att sätta igång, börja med lite luftboxning i ett bestämt mönster som de beskriver på den här länken och gå sedan vidare till boxningssäcken som du har pyntat med en bild på din ärkefiende för lite extra motivation.

Det bästa för att komma igång snabbt och korrekt är att gå en kort introduktionskurs till boxning och på så sätt få grunderna i både fot arbetet och slag.

När du kommit något sånär i form kan du ta kontakt med någon boxningsklubb på orten du bor, de kan säkert erbjuda mer och bättre träning för dig, vem vet du kanske har talang för det hela och blir en ”champion” en vacker dag? Det passar inte alla att bli boxare eller att träna såsom en boxare, så om du tycker att detta med att träna motionsboxning är roligt så får du garanterat bra träning. Om du skulle behöva träningskläder så surfa in på Länna Sport, där hittar du det mesta för dig som tränar!

Saker som kan vara av nytta när du skaffar träningskläder är bortsett ifrån en t-shirt eller linne och mjukisbyxor så bör man tänka på ett par riktigt bra träningsskor. Om du är osäker på vilka skor du borde ha så besök du din lokala sportbutik och ställ frågor där.

Genom att använda sig utav boxning som träning så kommer du inom en snar framtid kunna känna att du har fått både ökad styrka, smidighet men även förbättrad kondition. Känner du dig dock redo för att utmana dig själv genom boxning så finns det några saker du ska tänka på. Uthållighet, snabb på fötterna och framförallt att du skyddar huvudet.

Bookmark the permalink.