VM-match för Klara Svensson

Det har blivit klart att Klara Svensson ska få en chans på VM titel, hon säger själv att ”det känns hur spännande som helst.”

Klara kommer att möta argentinskan Erica Farias. Datumet och platsen för matchen är fortfarande under förhandling, men att matchen ska bli av är nu fastställt. Det senaste från Klara Svensson annars var när hon försvarade sin interimtitel i november förra året. Vilka odds Svensson får är bara att vänta och se.

Klara Svensson (27), också känd som Swedish Princess, har just nu 15 vinster, varav 5 KO, och inga förluster. Svensson gjorde debut 2011 den 11:e juni. I sin debut mötte Svensson en annan debuterande boxare Andrea Rotaro och vann genom beslut. Bara 3,5 år senare stod hon framför Lucia Morelli i kamp om interim titeln. Morelli hade själv 18 vinster och 4 förluster när de möttes i november. Nedan är deras match från början till slut.

Erica Farias (30) som har 21 vinster, varav 10 KO, och 1 förlust, och den var igen KO.  Farias började med boxning för att hjälpa med viktminskning när hon var gymnast men märkte inom kort att hon gillade det i sig själv och inte bara som något som hjälpte hennes gymnastik. Hon gjorde sin amatördebut den 10:e december 2005 där hon mötte Carolina Lopez. I 2006 deltog hon i en Pan American mästerskap i Buenos Aires och vann guld i en mycket jämn match mot Carrie Barry.

Farias debuterade som proffs den 25:e juli 2009 och vann genom beslut efter 4 ronder. I första ronden slog hon ned sin motståndare Betiana Patricia Viñas som nätt och jämnt lyckades ta sig till fötter igen vid en räkning på 8. Sedan dess har hon haft stora framgångar och endast förlorat en gång, den 20:e april 2014 mot Delfine Persoon.

Bookmark the permalink.